Valdobbiadene

Wij bieden jullie graag onze twee merken zelf geïmporteerde prosecco’s aan, namelijk Col Vetoraz en Foss Marai. Het zijn niet zomaar prosecco’s, maar VALDOBBIADENE D.O.C.G. of PROSECCO SUPERIORE.

Deze prosecco’s voldoen aan strenge productievoorwaarden en mogen maar in slechts 15 gemeentes, 50 km ten noorden van Venetië geproduceerd worden.

De plaats waar deze Valdobbiadene D.O.C.G. of Prosecco Superiore geproduceerd wordt is een unieke plek op de wereld en is sinds 2019 UNESCO- werelderfgoed.

Een heuvelachtig gebied bestaande uit terreinen met een gevarieerde samenstelling die een meerwaarde geven aan dit gebied. Door de verschillende diktes van de bodemlaag en de ophoping van carbonaten, ijzer en mangaan in de bodem is het mogelijk om verschillende druiven met meerdere eigenschappen te telen.

En er is meer. De aromatische kwaliteit van de druiven wordt ook beïnvloed door de klimatologische variabiliteit, met name door het temperatuurbereik na half september.

Conegliano-Valdobbiadene is een prachtig gebied, maar moeilijk te cultiveren. Jarenlang hebben wijnbouwers de heuvels, centimeter voor centimeter, bewerkt om de grond geschikter te maken, waarbij ze hun geliefde wijngaarden met hun eigen handen onderhouden.

In deze regio is de kunst van het wijnbouwen perfect geïntegreerd en voortreffelijk ontwikkeld in harmonie met de specifieke geografische, fysieke en klimatologische aspecten van het landschap, wat heeft geleid tot een soort co-evolutie tussen de mensheid en het land.

Ontdek ons aanbod uit Valdobbiadene