CA'DEL BOSCO

Carmenero

SEBINO IGT

Provocatie. Maar ook openbaring. Zijn geschiedenis wordt op het etiket wrang uitgebeeld door een wolf in schaapskleren. Carmènere is een druif van oorsprong uit Bordeaux, lang verward met Cabernet Franc. Hoewel ze organoleptische eigenschappen delen, is de eerste heel anders, veel intenser en pittiger. In 1996 vroeg Ca ‘del Bosco de landbouwfaculteit van de Sacred Heart University van Piacenza om haar bestaan, oorsprong en identiteit te achterhalen. Carmenero onderscheidt zich door zijn zeer diepe, donkere kleur, krachtig, kruidig aroma en volle, rijke, ongebruikelijke smaak.

76,00

CURTEFRANCA DOC

Wijsheid. Menselijke eigenschap van het respectvol observeren van het verstrijken van de seizoenen en de hand van de mens. Het vermogen om verder te kijken dan de schijn, het geeft het juiste moment aan om de wijnstokken te snoeien, de wijngaard te verzorgen en de druiven te oogsten. Wijsheid wordt gecombineerd met kracht in de Wolf, die met sluipende gang en hypnotiserende blik anticipeert op de bewegingen, terwijl hij in de vleugels blijft, stil, observeert en de harmonie tussen de dingen bevordert, terwijl de gebeurtenissen zich ontvouwen. En terwijl alles vordert, kan alleen wijsheid de hand van de mens leiden terwijl hij de wijngaard cultiveert, zodat hij Corte del Lupo Rosso zal opleveren, een wijn met karakter, aangenaam en gezellig. Corte del Lupo Rosso, de vrucht van de elementen van de natuur, is de uitdrukking van geduld en bekwaam werk, de incarnatie van de filosofie en stijl van Ca ’del Bosco. Corte del Lupo Rosso herontdekt de lokale rode druivenrassen, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Carménère, om de kracht van de Wolf en de wijsheid van de mens te combineren.

49,00

Corte Del Lupo Rosso
Corte Del Lupo Bianco

CURTEFRANCA DOC

Ruimte. Oneindig en oneindig klein, zichtbaar en onzichtbaar, het is overal. In de leerlingen die naar de horizon hunkeren, krimpen als ze de zonsopgang in het oosten of de zonsondergang in het westen zien, wat het einde markeert van een dag gewijd aan de wijngaard. Liefde voor het land en toewijding aan de bodem: krachtige, tastbare manieren om de ruimte waar te nemen, de ultieme poëtische en artistieke expressie van de natuur. Het omhult en beschermt het terroir, de wijngaard, de teler en alles wat leeft. En het is hier, in de Valle del Lupo, dat dit dier de heer van zijn ruimte is en de macht heeft om het land dat het beschermt, vruchtbaarheid en overvloed te geven. Hier, op deze plek, wordt Corte del Lupo Bianco geboren, een wijn die groeit in de onmetelijkheid van de aarde maar rijpt in kleine eikenhouten vaten.

 

53,00

VINTAGE COLLECTION DOSAGE ZERO DOCG

Precisie. Net als de harmonieuze tonen van een complexe orkestpartituur, moet elke productiefase perfect getimed zijn. Vintage Collection Dosage Zéro heeft geen toegevoegde likeur d’expédition (de doseerstroop wordt in minimale hoeveelheden toegevoegd aan de andere Franciacorta’s tijdens het degorgeren). Een pure, oprechte Franciacorta, vrucht van de beste uitdrukking van zijn buitengewone terroir en van de man die zijn karakter en potentieel aanvoelde. Bestemd voor de fijnproevers die van deze stijl houden. Een uitstekend aperitief, de optimale match voor schaaldieren en rauwe vis.

70,00

Vintage Collection Dosage Zero
Cuvee Prestige Rose

Overgang. Roze is meer dan een kleur, het is als een zwevende stemming, een delicate overgang van wit naar rood in tinten die nooit echt de een of de ander zijn. Franciacorta Rosé geeft een magisch gevoel midden tussen twee tinten. De rosé kleur wordt verkregen na een korte maceratie van rode Pinot Nero druiven. Er zijn maar een paar uur nodig om die speciale tint te krijgen die doet denken aan de zonsondergang in de lente: je moet het moment grijpen, een moment eerder is het te bleek, een moment later is het te donker. En dan een delicate vermenging met Chardonnay en een langzame, geduldige rijping. Cuvée Prestige Rosé, de ideale Franciacorta voor gedenkwaardige gelegenheden. Vooral de meest romantische.

69,00

Identiteit. Een deugd die gevonden wordt in de etymologie van een oud woord: idem, of hetzelfde zijn. Cuvée Prestige, de essentie van Franciacorta, Ca ‘del Bosco-stijl. Een juweel gemaakt in 2007 uit dertig jaar ervaring. Alleen de beste Chardonnay (75%), Pinot Nero (15%) en Pinot Bianco (10%) druiven van 134 wijngaarden, apart gevinifieerd en vakkundig gemengd met reserves van de beste jaargangen (minstens 20%) gaan in het magische ritueel van Cuvée creatie. Het duurt 28 maanden van verfijning op gisten voordat deze wijn klaar is om al zijn rijkdom en identiteit tot uitdrukking te brengen. Een klassieke, evenwichtige Franciacorta, aangenaam fris en knapperig. Perfect voor elke gelegenheid.

120,00

FranciaCorta