FERGHETTINA

Curtefranca Bianco

Na ontstelen en vermalen worden de druiven gefermenteerd in stalen tanks. Gisting in contact met de huid duurt ongeveer 10 dagen. Gedurende deze periode wordt er met regelmatige tussenpozen gepompt om de extractie van tannines en kleur te verhogen. Elke wijngaard wordt apart van de andere gevinifieerd en aan het einde van de gisting wordt de wijn in barriques gerijpt waar hij 12 maanden rust. Aan het einde van het rijpingsproces worden wijnen uit de verschillende wijngaarden gemengd en gebotteld.

Strogele kleur. Wijn met een heel fris karakter. Beslissende tonen van witte bloemen in de neus en hints van zout.

Oogst: Begin september

17,90

Na ontstelen en vermalen worden de druiven gefermenteerd in stalen tanks. Gisting in contact met de huid duurt ongeveer 10 dagen. Gedurende deze periode wordt er met regelmatige tussenpozen gepompt om de extractie van tannines en kleur te verhogen. Elke wijngaard wordt apart van de andere gevinifieerd en aan het einde van de gisting wordt de wijn in barriques gerijpt waar hij 12 maanden rust. Aan het einde van het rijpingsproces worden wijnen uit de verschillende wijngaarden gemengd en gebotteld.

Heldere, intense robijnrode kleur. Wijn met een zeer elegant karakter. Beslissende tonen van bessen en lichte hints van tabak in de neus.

Oogst: Handmatige oogst, laatste 10 dagen van september

17,90

Ferghettina curtefranca rosso
Ferghettina Milledi

Franciacorta Milledi is een uitdrukking van mineraliteit en smaak. Voor de cuvee van deze Franciacorta selecteren we de chardonnay uit 12 verschillende wijngaarden gelegen in 8 gemeenten van Franciacorta.

De hele druiven worden geperst met een pneumatische pers, waarbij het sap voorzichtig wordt geëxtraheerd. Tijdens de vinificatie wordt de most gescheiden in twee fracties: vrije most, het beste kwaliteitssap dat wordt gebruikt voor de productie van Franciacorta; en sap van de tweede pers, dat niet bestemd is voor botteling. Alcoholische gisting wordt uitgevoerd in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 16-18 ° C. De basiswijn blijft in kuipen staan tot het voorjaar na de oogst.

Lichtgeel met gouden en groene hints. Fijne en aanhoudende perlage. In de mond heeft de wijn een aanhoudende afdronk, met citrus- en minerale tonen.

Oogst: Handmatige oogst, midden augustus

42,00

Franciacorta Saten belichaamt de elegantie en romigheid van de mooiste en meest delicate wijngaarden van het wijnbereidingspanorama van het bedrijf. Voor de cuvee van deze Franciacorta selecteren we de chardonnay uit 20 verschillende wijngaarden gelegen in 6 gemeenten van Franciacorta.

De hele druiven worden geperst met een pneumatische pers, waarbij het sap voorzichtig wordt geëxtraheerd. Tijdens de vinificatie wordt de most gescheiden in twee fracties: vrije most, het beste kwaliteitssap dat wordt gebruikt voor de productie van Franciacorta; en sap van de tweede pers, dat niet bestemd is voor botteling. Alcoholische gisting wordt uitgevoerd in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 16-18 ° C. De basiswijn blijft in kuipen staan tot het voorjaar na de oogst.

Fel geel. Fijne en aanhoudende perlage. Romig en delicaat met tonen van gebak en amandelen.

Oogst: Handmatige oogst, midden augustus

42,00

Ferghettina Saten
Ferghettina Rose

De Franciacorta Rosé wordt geproduceerd met pinot noir-druiven en combineert de aangename sterke smaak van de rode bessenvariëteit met de elegantie die typisch is voor Franciacorta. Voor de productie van deze rosé selecteren we 14 wijngaarden gelegen in 4 gemeenten van Franciacorta.

De hele druiven worden gevinifieerd met behulp van de marmonnierpers, een oeroud perssysteem dat een groot respect garandeert voor de eigenschappen van de Pinot Noir-druif. Alleen de free-run-must wordt uit de pers gehaald. Alcoholische gisting wordt uitgevoerd in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 16-18°C. De basiswijn blijft in kuipen staan tot het voorjaar na de oogst.

Lichtroze kleur. Fijne en aanhoudende perlage. De wijn heeft een elegant aroma met tonen van bramen en frambozen. Gestructureerde wijn met aanhoudende afdronk.

Oogst: Handmatige oogst, midden augustus.

42,00